در نگاه اول به بازی و دفترچه راهنما، Power Grid یک بازی بسیار سخت و پیچیده به نظر میآید ولی اصلا اینطور نیست. دفترچه راهنما بازی را کامل و واضح توضیح داده است. ویدیوهای آموزشی هم از بازی در فضای اینترنت موجود هست که میتوانید برای درک بهتر به آنها مراجعه کنید. با نوشتن این مطلب سعی داریم این موضوع رو بیان کنیم که Power Grid آنقدر هم که به نظر میآید سخت و دشوار نیست.
برای شروع باید به این موضوع اشاره کرد که Power Grid بر پایه یک نظم و عدالت دقیق در روند بازی است. از نوع انتخاب نفر شروع کننده و تغییر آن گرفته تا نحوه خرج و تنظیم بازار، نحوه ساخت و ساز و انتقال انرژی و نحوه پرداخت و دریافت هزینه از بانک. Power Grid در 5 مرحله چند بخشی و 3 گام انجام میشود که برخی از این مراحل در گامهای مختلف با یک دیگر متفات هستند. با این حال سیکل سادهای را از مراحل ایجاد میکند که بازیکنان بعد از یک الی 2 دور متوجه روند بازی شده و به راحتی میتوانند به ادامه بازی بپردازند.
Power Grid در دسته بازیهای استراتژی با زمان بالا قرار میگیرد و با بیشتر شدن بازیکنها زمان بازی نیز بالاتر خواهد رفت.(این بازی برای 2 الی 6 نفر مناسب است.)
بردگیم Power Grid دارای 2 گیم پلی متفاوت (آلمان و آمریکا) است و این به انتخاب شما بستگی دارد که در کدام کشور به توضیع برق بپردازید. توجه داشته باشید که قبل از انتخاب کشور حتما نکاتی که در دفترچه راهنما آمده است را مطالعه کرده و بعد بازی را بچینید.
روند بازی در کشورها کمی با هم تفاوت دارد که به صورت نکته در دفترچه راهنما آمده است.
این بازی سعی دارد یک عدالت نسبی را بین بازیکنان ایجاد کند و همین ویژگی آن را از بازیهای مشابه خود جدا میسازد. به این شکل که اگر برای شروع بازی، مزایده و امور اداری نفر اول هستید برای خرید، ساخت ساز و انتقال انرژی نفر آخر خواهید بود. این کار باعث میشود که نفرات بتوانند با عدالت به بازی ادامه دهند و از یکدیگر جا نمانند.
نکته: اگر بدون فکر و تمرکز در مراحل خرید منابع و ساخت و ساز اقدام کنید هیچ عدالتی به شما کمک نخواهد کرد، پس از ذهن خود درست استفاده کنید.
به عنوان مثال: نفر اولی که برای خرید منابع اقدام میکند (روی جدول، مهره آخر است) میتواند ارزانتر خرید کرده و برای نوبتهای بعدی نیز خرید کند.
همانطور که در بالا اشاره کردیم، همه چیز در بازی Power Grid روی نظم حرکت میکند، برای همه چیز حتی ساخت شهر به درستی فکر شده، تمام اسکناسها به اندازه، در بازی موجود است. برخلاف برخی از بازیهای فکری که تعداد توکن یا هر چیز دیگری به اندازه نیست و این امر بازی را دچار مشکل کرده و از جذابیت آن میکاهد. تعداد تقسیم کارتها، شهرها و منابع بسته به تعداد بازیکنان و گام بازی متغیر است، این امر باعث هرچه دقیقتر شدن روند بازی میشود.
موضوع جالب دیگری که میشود به آن اشاره کرد بازار منابع اولیه است. شما از این بازار، منابع خود را تأمین میکنید که بی شباهت به بازار واقعی نیست. با خرید بالا از یک منبع توسط بازیکنان قیمت آن منبع بیشتر شده و زمانی که منبعی در یک دور خریداری نشود، قیمت آن کاهش یافته و به ارزانترین حالت ممکن عرضه میشود. این اتفاق جذابیت بازی را بیشتر میکند و با شبیه سازی یک بازار واقعی (مثل بورس) شما را به استفاده از «ذهن اقتصادی» خود مجبور میکند.
بردگیم Power Grid در ایران توسط شرکت Buzz Buzzy با کیفیت بالایی تولید شده که بی شباهت به ورژن اصلی آن نیست. این بازی برای کسانی که به بردگیمهای با زمان بالا و استراتژی و البته تمام فکری علاقه دارند، مناسب است.